Nieuws
1041665
Nieuws

Recensie| Sonneveld: ode aan vakman

RECENSIE- Vanmiddag ging de musical over het leven van de legendarische Wim Sonneveld in première, met in de hoofdrollen Tony Neef en Mariska van Kolck.  

Wim Sonneveld. Hij moest eens weten. Vlak voor zijn dood in 1974 werd de artiest in het theater links en rechts ingehaald door mensen die ineens ’iets te zeggen hadden’ op het podium. Bijna veertig jaar later, in een maatschappij waarin iedereen een mening heeft en de een nog harder schreeuwt dan de ander, lijkt er juist weer een groeiende behoefte aan dat ’veilige’ topamusement van weleer. Een nieuwe ode aan deze vakman pur sang is dan ook juist nu zeer op z’n plaats.

Albert Verlinde Entertainment brengt die ode in de vorm van een musical die overloopt van al die fijne liedjes die in ons collectieve geheugen gegrift staan, zoals Zo heerlijk rustig, Moeder ik wil bij de revue, Ome Thijs, Lieveling, Het Dorp en Margootje. Ze komen allemaal voorbij en illustreren moeiteloos het levensverhaal van Sonneveld. Maar behalve dat heerlijke repertoire, gaat het natuurlijk ook om de persoon achter de artiest. De man die zijn homoseksualiteit angstvallig geheim hield en er ingewikkelde (driehoeks-)relaties op na hield met Huub Janssen, Friso Wiegersma en Conny Stuart.

Lees de rest van de recensie in De Telegraaf.