Nieuws/Binnenland
1041686
Binnenland

Normale avondspits verwacht

De avondspits zal maandag normaal verlopen. De meeste schade is opgeruimd en er gebeuren steeds minder ongelukken door het weer. Dat heeft Rijkswaterstaat laten weten.

Op de A1 is de spitsstrook dicht tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg, richting Amersfoort. Matrixborden zijn door de harde wind beschadigd geraakt en kunnen pas worden gerepareerd als de wind is gaan liggen.

Rijkswaterstaat maakte zich ook zorgen over de A2 bij Holendrecht, van Amsterdam naar Utrecht. Daar was de hoofdweg enige tijd dicht, omdat twee bomen uit voorzorg moesten worden gekapt. Het verkeer moest via de parallelbaan erlangs rijden. Halverwege de middag, ruim voor de avondspits, was het werk klaar en werd de hoofdrijbaan vrijgegeven.

In Den Haag was de A12 maandagmiddag in beide richtingen dicht. Door de harde wind waren gevelplaten van een gebouw boven de snelweg losgekomen. In Zeeland was de N57 over de Oosterscheldekering een tijd lang dicht. Ook op de A2 bij Utrecht, de A29 richting Rotterdam, de A9 bij Amstelveen en op de A10 bij Amsterdam-Noord had het verkeer last van de gevolgen van het weer. Bomen, takken en rommel waren op de weg terechtgekomen, vrachtwagens kantelden. De problemen op die wegen zijn voorbij, aldus Rijkswaterstaat.