Nieuws/Binnenland
1041696
Binnenland

Brandweer krijgt meer dan 7600 meldingen

Brandweerkorpsen in het hele land hebben maandag hun handen vol aan stormschade. In negen uur tijd is de brandweer (sinds maandagochtend 6 uur) al 7619 keer uitgerukt na meldingen over stormschade en wateroverlast.

Vooral de regio Noord en Oost-Gelderland heeft het maandagmiddag nog zwaar te verduren, zo blijkt uit gegevens van Alarmeringen.nl.

Daar waar 's ochtends diverse regio's enkele honderden meldingen kregen te verwerken, lijkt het zwaartepunt zich in de middag te beperken tot Noord- en Oost Gelderland.

„De maand oktober ontpopt zich als een uitzonderlijk drukke maand voor de hulpdiensten als gevolg van stormschade en wateroverlast”, aldus Wilbert de Vries, eigenaar van Alarmeringen.nl. „De teller voor meldingen over stormschade en wateroverlast staat voor deze maand inmiddels op 14.581. Vorige maand waren er ter vergelijking 3674 soortgelijke meldingen. In oktober vorig jaar kwam de teller niet verder dan een 'schamele' 1903 meldingen die de brandweer binnenkreeg over stormschade en wateroverlast.”