Nieuws/Binnenland
1041711
Binnenland

Mysterie rond verdwenen topzeiler

Het mysterie rond de verdwenen oud-Olympische zeiler Mark Clarke uit de Kaaimaneilanden wordt steeds groter. Nog steeds is er geen levensteken vernomen van de 63-jarige zeiler, wiens boot vorige week leeg aangetroffen werd op een rif bij de Kaaimaneilanden. Ook is zijn lichaam niet gevonden.

,,We zijn allemaal verbaasd en weten niet wat er is gebeurd´´, aldus president Donald McLean van het Olympische Comite van de Kaaimaneilanden. ,,Het is nogal mysterieus.´´ McLean was een teamgenoot van Clarke bij de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta. ,,Ik weet niet of er bepaalde gezondsheidsproblemen speelden, maar er was in ieder geval geen slecht weer.´´

Clarke ging een week geleden vissen en zijn onbemande 7,6 meter lange boot werd de volgende dag aangetroffen op een rif. Hij zeilde voor de Kaaimaneilanden op de Olympische Spelen in Barcelona in 1992 en in Atlanta in 1996. Een woordvoerder van de marine zei dat er nog steeds gezocht werd naar de zeiler maar dat de kans dat hij levend wordt gevonden, extreem klein is.