Nieuws/Binnenland
1041713
Binnenland

Trouwprogramma's ontketenen televisie-oorlog

Televisiezender SBS6 is maandagochtend voor de rechter gesleept wegens wegkapen van het tv-programma 'Married at first sight' dat concurrent RTL wil gaan uitzenden. Op straffe van een dwangsom van 200.000 euro dient SBS te stoppen met het programma, zo luidt de eis.

Het conflict draait om de recente aankondiging door SBS6 van het tv-programma "Het geheim van een goed huwelijk", dat volgend jaar wordt uitgezonden. Volgens het Duitse televisieproductiebedrijf Red Arrow, dat het televisieprogramma "Married at first sight" bedacht en verkocht aan RTL, is de SBS-productie vrijwel een exacte kopie.

In beide programma's trouwen stellen met elkaar op de eerste dag dat ze elkaar ontmoeten, en worden ze vervolgens maandenlang gevolgd door camera's.

SBS was afgelopen maanden, net als RTL, in de race om het programma-idee "Married at first sight" te kopen van Red Arrow. Daags nadat RTL de biedingenstrijd had gewonnen, stuurde SBS een persbericht uit dat het een soortgelijk programma op de buis ging brengen. RTL dreigt te stoppen met het trouwprogramma als SBS zijn plannen doorzet.

De rechtbank doet donderdag uitspraak.