Nieuws
1041715
Nieuws

Schiphol blijft open met twee banen

Schiphol en Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) zeggen de problemen rond de herfststorm redelijk onder controle te hebben.

Twee banen zijn tot nu toe open gebleven voor het vliegverkeer, dat ook afhankelijk is van de situatie op andere Europese luchthavens.'Een 50-tal vertrekkende vluchten is geannuleerd.

Passagiers worden omgeboekt. Vertragingen kunnen oplopen tot meer dan een uur. Houd de website in de gaten voor actuele informatie', adviseert Schiphol. Op Rotterdam The Hague Airport gaat het om een tiental vluchten, die niet doorgaan. Reizigers moeten wachten tot een avondvlucht of met de taxi naar Schiphol rijden. Velen missen hun doorvlucht. LVNL waarschuwt vliegtuigen voor gevaarlijke rukwinden met wisselende snelheden en richtingen. Dan kan er niet geland worden en moet er rondgecirkeld worden of uitgeweken.

Piloten houden elkaar ook op de hoogte. 'Maar het aantal vluchten was vandaag bij voorbaat al verminderd door de vliegmaatschappijen. Voor de veiligheid wordt er meer ruimte gelaten tussen de vliegtuigen, aldus LVNL.Het treinverkeer van en naar Schiphol ligt stil. NS zet bussen in. 'Vliegpassagiers wordt aangeraden eerder naar de luchthaven te komen en ook bij hun maatschappijen te vragen naar de laatste stand van zaken.'