Nieuws/Binnenland
1041785
Binnenland

Coaches voor startend personeel

Personal coaches worden in de meeste bedrijven alleen ingezet voor het hogere management. De rest van het personeel moet het doorgaans op eigen kracht maar uitzoeken. Dat juist ook het coachen van onervaren starters loont, bewijst het tweejarige talentprogramma van Procam.

Door intensieve begeleiding leert pas afgestudeerd it-talent zichzelf, zijn ambities en mogelijkheden bij de opdrachtgever kennen. „Zo voorkom je mismatches, voortijdige uitval en nodeloos jobhoppen.”

Zeker in een markt waarin hoogopgeleid personeel schaars is, werpt deze investering vruchten af. „Jonge mensen ontdekken op deze manier snel waar hun talenten liggen en wat hun zwakheden zijn. Dat is belangrijk, want veel meer dan kennis en vaardigheden bepalen houding en persoonlijke eigenschappen het verloop van je carrière”, stelt Garmt Renkema, die als coach en mentor regelmatig Procammers bij hun eerste loopbaanstappen begeleidt.

De 26-jarige Ramon van Dam, die informatica studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden, doorliep recent het programma. Hij is inmiddels in vaste dienst bij Oracle, waar hij eerder door Procam werd geplaatst. „Ik voel me bevoorrecht”, zegt hij. „In het afgelopen anderhalf jaar heb ik veel nuttige dingen geleerd die niet op de universiteit onderwezen worden. Zoals de cursus timemanagement of de training communicatievaardigheden. Daar heb ik veel profijt van gehad. Want uit mijn persoonlijke analyse kwam o.a. dat ik vrij stil ben. Meer met mijn manager delen en overleggen, werd een van de belangrijkste leerdoelen voor mij.”

Elke maand had Van Dam een gesprek met Renkema. „Het is heel prettig om zo’n klankbord te hebben”, zegt de jonge ict’er. „Met alle vragen en twijfels kon ik bij mijn coach terecht.” Samen brachten ze middels opdrachten en testen ook zijn persoonlijke drijfveren en ambities in kaart. „Het is voor de meeste mensen moeilijker om hun talenten aan te wijzen dan hun valkuilen”, weet Renkema, die zelf 30 jaar lang voor IBM werkte, uit ervaring.

Ook Van Dam had aanvankelijk geen goed idee van wat nu precies zijn sterke punten zijn. „Toen ik bij Procam binnenkwam, was ik er nog van overtuigd dat ik de projectmanagementkant op zou willen. Maar na het doen van diverse persoonlijkheidstesten kwam ik erachter dat ik toch vooral inhoudelijk geïnteresseerd ben in het werk en veel minder in het pure managen. Om mijn kwaliteiten volledig tot hun recht te laten komen, wil ik mij nu de komende jaren ontwikkelen tot specialist in software architectuur.”

Zijn coach maakte hem er ook op attent dat hij over uitstekende schriftelijke communicatieve vaardigheden beschikte. „Zijn verslagen waren geschreven in prachtig proza. Die kwaliteit kan Ramon ook benutten bij het uitwerken van rapporten.”

Garmt Renkema vervolgt: „Als een starter eenmaal zijn talenten helder voor ogen heeft, kan hij zijn loopbaan veel nauwkeuriger plannen. Wie bijvoorbeeld weet dat hij een goede teamspeler is, kan tegen zijn baas zeggen dat hij graag grote projecten wil doen, waarbij hij met tien of meer personen moet samenwerken. Dat geeft meer voldoening en zelfvertrouwen dan als hij op kleinere opdrachten wordt ingezet, waarbij hij alleen een op een met de klant te maken heeft.”