Nieuws/Buitenland
1041791
Buitenland

Doden door storm in Groot-Brittannië

De storm heeft maandag in Groot-Brittannië twee levens geëist. Een 17-jarige meisje kwam in het graafschap Kent om het leven toen een boom op haar huis viel terwijl ze lag te slapen, meldde de BBC. In het graafschap Hertfordshire overleed een man doordat een boom omwaaide en zijn auto verpletterde.

De 14-jarige jongen die zondag door een sterke wind de zee in werd geslingerd, wordt nog steeds vermist. Een zoektocht naar hem moest worden gestaakt vanwege het slechte weer.

De storm teistert met name het zuiden van het land. Bij honderdduizenden huishoudens is de elektriciteit uitgevallen. Treinen in het zuiden van het land zijn uitgevallen. Volgens spoorbeheerder Nework Rail is de schade „erger dan verwacht”. Sommige wegen zijn onbegaanbaar door wateroverlast. De Londense luchthaven Heathrow heeft 130 vluchten geannuleerd.

Er zijn windstoten tot 160 kilometer per uur gemeten. Met name in het zuidwesten van het land wordt gewaarschuwd voor overstromingsgevaar.

Ook in het noordwesten van Frankrijk zitten meer dan 75.000 huishoudens zonder stroom door schade aan elektriciteitskabels. De wind bereikte daar snelheden tot zo'n 140 kilometer per uur.

In België zijn in zowel Mechelen als Antwerpen de parken gesloten in verband met de storm. De Belgische brandweer heeft veel meldingen van stormschade gekregen.