Nieuws/Binnenland
1041795
Binnenland

Storm nu op orkaankracht

Zeer zware storm met uithalen van orkaankracht trekt een spoor van verwoesting over Nederland. Op Vlieland wordt een windsnelheid van 141 km/uur gemeten, dat is tegen windkracht 12! Inmiddels zijn er twee doden te betreuren in Amsterdam. Iedereen wordt geadviseerd de weg niet meer op te gaan, zeker niet in de hoofdstad.

Het treinverkeer naar Amsterdam is tot stilstand gekomen. Elders is ook sprake van grote chaos, ook op de wegen, op het water en in het vliegverkeer. Vluchten van en naar ons land zijn vertraagd of liggen stil.

De zeer zware storm beleeft de komende uren het hoogtepunt. Aan de kust waait een volle zeer zware storm, kracht 10-11. Omdat de stormdepressie nog uitdiept, is er gevaar voor orkaanuithalen. Code Rood als weeralarm blijft van kracht voor het gehele westen en noorden, elders is er code Oranje voor extreem weer.

Ook rond gebouwen is er groot gevaar, aldus Weeronline.nl. De brandweer Amsterdam adviseert iedereen binnen te blijven. Bomen zijn ontworteld en straten zijn uitgestorven. Pas in de loop van de middag is het ergste voorbij.