Nieuws
1041821
Nieuws

'Fransen azen op KPN'

Als het aan telecombedrijf Orange ligt is KPN binnenkort niet in Mexicaanse, maar in Franse handen. Het bedrijf ziet synergievoordelen in het samengaan met KPN. Topman Stephane Richard zou in het geheim al hebben gesproken met KPN-grootaandeelhouder Carlos Slim. Dat meldt de Franse krant Journal du Dimanche.

Klik hier voor het DFT-dossier over KPN met het laatste overnamenieuws en de actuele koersontwikkeling

Een ander scenario zou zijn dat het bedrijf zijn samenwerking met Deutsche Telekom intensiveert, maar daar zouden de Fransen weinig toegevoegde waarde in zien. Het kopen van KPN zou daarom de voorkeur hebben.

Gelijkwaardigheid

Bovendien ziet de Franse overheid alleen brood in een fusie tussen Orange en Deutsche Telekom als dat op basis van gelijkwaardigheid gebeurt. Deutsche Telekom is echter een kwart meer waard. De Franse staat is voor 27% eigenaar van Orange, maar het verwateren van dit belang zou volgens Journal du Dimanche geen taboe zijn.

Alle opties open

Daniel Hajj, topman van América Móvil en schoonzoon van Carlos Slim, zei afgelopen weekend alle opties met betrekking tot KPN open te houden. Het Mexicaanse concern bood in augustus €2,40 per aandeel KPN, maar zag dat de Stichting Preferente Aandelen B KPN zijn beschermingswal optrok.

KPN en América Móvil bereikten geen overeenstemming over de voorwaarden voor een definitief bod, waarop de Mexicanen hun aanbod introkken.

Zelfstandigheid

Ad Scheepbouwer, voormalig topman van KPN, zei zaterdag in gesprek met De Telegraaf dat KPN wat hem betreft prima zelfstandig verder kan. Verder noemde hij het afketsen van de overname door América Móvil "een zegen".