Nieuws/Binnenland
1041822
Binnenland

NIEUWS

Zeilschip Hollandsch Diep wint Bietentocht 2013

Na vier dagen van zeilen, jagen, manoeuvreren, in kledendracht lopen en creatief met suikerbieten bezig zijn, heeft het Zeilschip Hollandsch Diep van Jeanette en Pieter van der Wulp uit Willemstad, de Bietentocht 2013 gewonnen.

De Bietentocht, een vierdaagse tocht die elk najaar gevaren wordt door platbodems met een symbolische hoeveelheid suikerbieten aan boord, werd dit jaar van 21 tot 24 oktober gevaren.

Dit evenement is in het leven geroepen om de geschiedenis van het vervoer van vracht onder zeil over de Zeeuwse en Zuid Hollandse wateren weer een gezicht te geven.

Pieter en Jeanette hebben dit mooie zeilschip in de zomer van 2013 gekocht. Het mooie zeilschip, zie hiervoor www.zeilschiphollandschdiep.nl, ligt in Willemstad. In een veld van 28 zeilschepen kwamen zij als overall winnaar uit de bus.

Overall winnaar betekent dat jij de beste bent in totaal 4 categorieën; snel en authentiek zeilen, klassiek historische uitstraling (kleding e.d.), een verzorgd en creatief vormgegeven logboek en een leuke originele presentatie van de suikerbieten tijdens de keuring op de kade van Willemstad.