Nieuws/Binnenland
1041873
Binnenland

Weer dood hondje in water

In het water van het Wieringerrandkanaal, waar vorige week een dode Franse Bulldog in zijn kooi in het water werd gevonden, is gisteren opnieuw een kadaver van vermoedelijk een hond aangetroffen. Het dier, dat in vergaande staat van ontbinding was, werd door een visser en zijn zoontje ontdekt.

Medewerkers van de dierenambulance hebben het dier geborgen. "De dierenpolitie gaat onderzoek doen. Uiteraard willen we te weten komen wie het dier daar heeft gedumpt", zegt politiewoordvoerder Menno Hartenberg.

De visser en zijn zoontje uit het Noord-Hollandse Den Oever voeren in hun bootje toen zij de gruwelijke ontdekking deden. "We zagen ineens een harig kadaver tussen het riet liggen. Het zag er niet erg fris uit, want het dier lag al een tijdje in het water." De medewerkers konden nog niet vaststellen om welke soort het gaat; daar wordt nader onderzoek naar gedaan.

Vorige week werd op nagenoeg dezelfde plaats ook al een dode hond gevonden. Dat dier bleek met geweld om het leven te zijn gebracht, waarna hij met bench en al in het water werd gedumpt.