Nieuws
1041885
Nieuws

Nog geen grote hinder op Schiphol door storm

Luchthaven Schiphol heeft vooralsnog geen grote hinder ondervonden van de herfststorm die over Nederland raast. „De vluchten van vanochtend vroeg zijn redelijk op tijd vertrokken en aangekomen”, meldde een woordvoerster even voor 07.30 uur.

De problemen ontstaan waarschijnlijk in de loop van de ochtend pas, vreest de zegsvrouw. Dan is er niet alleen méér vliegverkeer, maar wordt de storm ook heviger en zal die een grotere aanslag plegen op de capaciteit van de start- en landingsbanen.

Een aantal vluchten is gisteren uit voorzorg al geannuleerd: zo schrapte de KLM zondag al 42 van de pakweg 200 Cityhopper- en Europese vluchten van maandag, liet een zegsman van de KLM weten. Reizigers van vluchten die wel doorgaan, krijgen het advies de websites van Schiphol en hun luchtvaartmaatschappij goed in de gaten te houden.

Ook op Rotterdam The Hague Airport verloopt het vliegverkeer normaal. „Onze banen liggen gunstig qua deze windrichting, dus we hebben niet heel veel last.” Een vlucht naar Londen is geannuleerd, maar dat heeft te maken met de weersomstandigheden daar, legde een woordvoerder uit.