Nieuws/Buitenland
1041897
Buitenland

Britten waarschuwen voor overstromingen

De Britse autoriteiten hebben waarschuwingen gegeven voor tien locaties in het zuidwesten van Engeland waar gevaar is voor overstromingen. Op 144 andere locaties over het hele koninkrijk wordt aangeraden waakzaam te zijn. In het zuiden van het land heeft de overtrekkende storm al gezorgd voor windstoten van 148 kilometer per uur, meldden Britse media in de nacht van zondag op maandag.

In Zuid-Wales zijn twee snelwegen in beide richtingen afgesloten. Luchthaven Heathrow in Londen heeft uit voorzorg zestig vluchten geschrapt. Ook is vrijwel al het treinverkeer in het westen van het land stilgelegd. Naar verwachting komen de treinen tijdens de ochtendspits ook nog niet in actie.

Het overheidsorgaan dat toeziet op het weer, het zogeheten Environment Agency, verwacht dat er tussen de 20 en 40 millimeter regen zal vallen in 6 tot 9 uur. Verkeersdeelnemers zijn gewaarschuwd voor stevige windstoten.

De storm heeft mogelijk zondagmiddag zijn eerste slachtoffer geëist. Een 14-jarige jongen werd door een sterke wind de zee in geslingerd. Vanwege de slechte weersomstandigheden moest de kustwacht een zoekactie naar de jongen staken.