Nieuws/Binnenland
1041910
Binnenland

Opnieuw gewelddadig einde voetbalwedstrijd

De amateurvoetbalwedstrijd SVZ 1-Amboina 1 in het Drentse Zeijen is zondagmiddag volledig uit de hand gelopen. Drie spelers en de grensrechter van de thuisclub werden gemolesteerd door twee spelers en supporters van de bezoekers uit Assen.

"Het stond 3-0 voor ons, en het was een minuut voor tijd, toen een speler van Amboina onze speler ineens een kopstoot gaf," vertelt SVZ-hoofdtrainer Albert Noord aan het Dagblad van het Noorden. "Daarop kreeg hij een rode kaart, maar toen ging hij helemaal door het lint."

Hierna brak een vechtpartij uit waarbij de vier leden van SVZ werden getroffen door klappen, schoppen en kopstoten, meldt RTV Drenthe. Het bleef gelukkig bij lichte verwondingen. Er is aangifte gedaan bij de politie.

Amboina-voorzitter Richard Pattiruhu reageert geschokt. "Wat er is gebeurd, dat kan echt niet. Voor de naam van onze club is dit heel erg slecht. We schamen ons en distantiëren ons er ook van. Dit hoort niet. We beraden ons op de te nemen stappen. Of we aan royeren denken? Ja..., " zegt hij tegen de regionale omroep. "Je staat erbij en het gebeurt gewoon. Het ging razendsnel. Natuurlijk vrezen we een sanctie van de KNVB."