Nieuws/Binnenland
1041935
Binnenland

Minder treinen wegens verwachte herfststorm

Er rijden maandag minder treinen in verband met de storm die wordt verwacht. De NS laat zondag weten dat op veel trajecten ieder half uur een trein rijdt in plaats van elk kwartier. Daardoor zullen treinreizigers te maken krijgen met langere reistijden, meer overstappen en grotere drukte in de trein. Door de aanpassing verwachten NS en ProRail meer ruimte in de dienstregeling te maken om eventuele verstoringen beter op te kunnen vangen.

De herfststorm zal naar verwachting in het hele land voor erg harde wind zorgen. NS en ProRail houden er rekening mee dat er bomen en takken op het spoor kunnen vallen, waardoor niet alleen het spoor gestremd raakt maar ook de bovenleiding kapot kan gaan. Grote hoeveelheden vallende bladeren kunnen de rails glad maken. Er zit nog veel blad aan de bomen, waardoor die topzwaar zijn.

ProRail houdt storingsploegen en extra locomotieven achter de hand. NS zet meer personeel in dan anders om reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn in de treinen en op stations.