Nieuws/Binnenland
1041951934
Binnenland

Ouders Tanja Groen krijgen binnen enkele weken duidelijkheid

Maastricht - De ouders van de sinds 1993 vermiste Tanja Groen krijgen binnen enkele weken duidelijkheid. Politiewoordvoerder Yolanda Dols laat tijdens een persconferentie weten dat de resultaten van het onderzoek op de begraafplaats in Maastricht naar het NFI worden gebracht waarna er binnen enkele weken uitsluitsel komt.

Op de begraafplaats aan De Beente in de Maastrichtse wijk Heugem staat vanaf woensdagochtend een witte tent. De politie kreeg de serieuze tip over de plaats waar de resten van Groen zouden liggen volgens de enkele maanden geleden binnen.

Lees verder onder de video

Het graf waar het lichaam van Tanja Groen mogelijk in ligt, was in 1993 pas net gedolven. „De tip van vorig jaar was zeer serieus en daarom blijven we de rest van de dag hier doorzoeken”, aldus de woordvoerder.

Het kerkhof in Heugem lag op de weg waarlangs de 18-jarige studente Tanja Groen mogelijk terugkeerde vanuit Maastricht naar haar kamer in het dorp Gronsveld, aldus de woordvoerder.

Onder meer twee archeologen en forensisch specialisten van het NFI zijn bezig met het openen van het graf.

Scenario

„Het scenario is dat ze op de avond dat ze verdween is vermoord en door de dader in een vers gedolven graf is gelegd, waar de volgende dag een kist in is gegaan met een overledene en het graf is dichtgegooid”, zei Peter R. de Vries, die de familie bijstaat, tegen Radio 1. Hij is aanwezig bij de opgraving op het kerkhof in Maastricht.