Nieuws
1041974
Nieuws

Agenten slachtoffer van mishandeling

Twee agenten zijn zondagmorgen vroeg op de Nieuwe Markt in Uden (Brabant) gewond geraakt toen ze belaagd werden door een groep mensen. De agenten zijn door verschillende personen mishandeld. Vier mannen en een vrouw zijn gearresteerd. Dat heeft de politie gemeld.

De agenten spraken de groep mensen aan omdat ze vermoedden dat enkelen van hen tegen het gemeentehuis hadden geplast. Toen de agenten wilden voorkomen dat de wildplassers ervandoor gingen, keerde de groep zich tegen hen. Volgens de politie werden de agenten geslagen en geduwd. Ook pakte een belager de wapenstok van een van de agenten af. De dienders hebben zich uiteindelijk verweerd met pepperspray, aldus de politie.

Collega's kwamen de agenten te hulp en arresteerden vier mannen uit Veghel van 26, 40, 41 en 43 jaar. Later op het bureau werd nog een 31-jarige vrouw uit Oss aangehouden.

De agenten raakten gewond aan gezicht en bovenlichaam. Ook zijn ze erg geschrokken van het „explosieve geweld” dat tegen hen gebruikt is, aldus de politie.