Nieuws/Binnenland
1042489
Binnenland

Maasdriel tevreden over veegacties campings

De gemeente Maasdriel is tevreden over het resultaat van twee grote veegacties op campings in de Gelderse gemeente. Ondanks scherpe kritiek van de Nationale ombudsman wil de gemeente de campings vaker controleren, samen met politie, Belastingdienst en uitkeringsinstanties. Zodat de terreinen weer gebruikt worden waarvoor ze zijn bedoeld, namelijk recreëeren, aldus burgemeester Gert Prick van Maasdriel donderdag.

In totaal controleerden de diensten 157 woonplekken op twee campings in Kerkdriel en Heerewaarden. Er werd onder andere gezocht naar vuurwapenbezit, illegale bewoning, uitkerings- en belastingfraude en criminele bedrijvigheid. De omgeving werd hermetisch afgesloten. Zelfs een deel van de langsstromende Maas ging tijdelijk dicht.

De ombudsman had vooral kritiek op het preventieve fouilleren dat plaatshad. Maar volgens gemeente en politie was dat nodig, omdat was afgesproken op „alles” te controleren. „We hebben laten zien dat we handhaven. Het normbesef en de bereidheid dat na te leven zijn daardoor versterkt”, aldus de gemeente.

Prick heeft minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) gevraagd om het uitwisselen van informatie tussen overheidsdiensten vaker mogelijk te maken. Ondertussen gaat de gemeente door met de aanpak van permanente bewoning op campings die bestemd zijn voor toeristen.