Nieuws/Buitenland
1043066330
Buitenland

Griekenland wil alleen gevaccineerde klanten in horecazaken

ATHENE - In Griekenland zijn alleen mensen die volledig zijn gevaccineerd straks welkom in horecazaken. Ook komt er een vaccinatieplicht voor bepaalde beroepsgroepen, maakte premier Kyriakos Mitsotakis bekend.

Griekse media berichten dat onder meer restaurants, cafés, theaters, stadions en bedrijven in de entertainmentsector binnenkort alleen gevaccineerde mensen mogen binnenlaten. Klanten moeten met een app laten zien dat ze zijn ingeënt tegen het coronavirus.

Veel ondernemingen mochten hun binnenruimtes de afgelopen maanden niet gebruiken om verspreiding van het coronavirus te gaan. Daar komt eind deze week verandering in, maar ongevaccineerde klanten moeten dan dus geweerd worden.

Mitsotakis kondigde ook aan dat alle medewerkers van verpleeghuizen voor ouderen zich moeten laten inenten. Wie weigert, wordt medio augustus geschorst. Ziekenhuispersoneel, zoals artsen en verpleegkundigen, krijgt tot 1 september de tijd om zich te laten vaccineren.

De premier maakte duidelijk dat hij met dergelijke maatregelen een nieuwe lockdown wil voorkomen. „Het land gaat niet op slot vanwege de houding van sommige mensen”, zei hij volgens Griekse media. „Griekenland is niet in gevaar. Alleen ongevaccineerde Grieken.”