Nieuws/Binnenland

Afranseltuig slecht 16 en 14 jaar oud

Vier verdachten mishandeling homostel melden zich

Eigen foto

ARNHEM - Vier verdachten die betrokken zouden zijn bij de mishandeling van twee homo’s in Arnhem zondagochtend hebben zich gemeld bij de politie. Het gaat om drie jongens van zestien jaar en een jongen van veertien, zei een woordvoerder van de politie maandag.

Eigen foto

De jongens hadden zich zondag al gemeld. Al eerder had de politie een veertienjarige jongen uit Arnhem aangehouden een een twintigjarige man uit Gennep. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De slachtoffers van 31 en 35 jaar liepen in de nacht van zaterdag op zondag hand in hand over de Nelson Mandelabrug in Arnhem toen ze werden belaagd door een groep van zes tot acht, volgens het homostel, Marokkaanse jongeren. Bij een van de slachtoffers werden zijn tanden uit de mond geslagen met een betonschaar.

De politie roept getuigen op zich te melden. Ook wordt nog gezocht naar camerabeelden.

Zie ook: Twee verdachten aangehouden voor mishandeling homostel

Het COC slaat maandag alarm over homohaat naar aanleiding van wat het homostel dit weekend in Arnhem overkwam. In een brief aan de informateur stelt de belangenvereniging dat politie en justitie echt topprioriteit moeten geven aan de bestrijding van geweld tegen homo’s en lesbiennes.

Gay Horeca Arnhem organiseert komende zaterdagmiddag een demonstratie tegen homogeweld naar aanleiding van de mishandeling. Op de site van COC Nederland is een oproep geplaatst zich zaterdag om 17.00 uur te verzamelen op het Jansplein in Arnhem.