Nieuws/Buitenland
1043952
Buitenland

Griekse politie vindt blond meisje bij Roma

De Griekse politie probeert de identiteit te achterhalen van een blond meisje dat is aangetroffen in een Roma-kamp bij Farsala, in centraal-Griekenland. Het 4-jarige meisje met een lichte huid en groene ogen toonde geen gelijkenis met de mensen die claimden haar ouders te zijn. DNA-tests bevestigden dat ze geen familie zijn.

De autoriteiten vrezen dat het meisje het slachtoffer is geweest van een ontvoering of kinderhandel en dat ze mogelijk uit Noord- of Oost-Europa komt, meldt de BBC.

De politie ontdekte bovendien dat het stel kinderen had laten registreren bij verschillende regionale bureaus van de burgerlijke stand. De vrouw claimde volgens die inschrijvingen zes kinderen te hebben gekregen in 10 maanden tijd. Het paar is aangehouden op verdenking van ontvoering van een minderjarige. Het is onduidelijk wat er met de andere kinderen is gebeurd.

Het meisje is toevertrouwd aan een liefdadige kinderinstelling. Volgens een woordvoerder werd ze vermoedelijk ingezet om te bedelen op de straten van de stad Larissa.