Nieuws

Kruishoop bekroond op Latino film festival

De Nederlandse regisseur Miriam Kruishoop heeft tijdens de Los Angeles Latino International Film Festival de prijs voor 'beste regie' in de wacht gesleept.

De 36-jarige Kruishoop heeft met haar drama Greencard Warriors tijdens de zestiende editie van de Los Angeles Latino International Film Festival de prijs voor beste regie gewonnen.

De film ging op 11 oktober in première op het zesdaagse festival dat in het leven werd geroepen om Spaans en Portugees gesproken films een platform te bieden.

Film

Greencard Warriors vertelt het verhaal van de 14-jarige Latino jongen Angel en zijn familie in de Verenigde Staten. Ze hebben geen officiële verblijfs- en werkvergunning en worden gevolgd in hun strijd een leven op te bouwen in de Verenigde Staten. Als Angels vader beslist dat zijn oudste zoon het Amerikaanse leger in moet in ruil voor een Greencard wordt de jongere Angel steeds meer gezogen in het leven van de straatbendes.

"Een paar jaar geleden zag ik een billboard in Los Angeles waarmee mensen werden geworven voor het Amerikaanse leger", vertelt Kruishoop in een verklaring van Eye Film Institute. "Het was geheel in het Spaans opgesteld. Later besefte ik dat zowel het leger als de straatbendes op dezelfde manier rekruteert. Iedereen vecht voor een identiteit. Het gaat er om dat je ergens bij hoort en dat je krijgt waar je recht op denkt te hebben."

 

Kruishoop werd met haar drama Unter den Palmen in 1999 genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste regie.