Nieuws/Binnenland
1044367
Binnenland

Jackpot voor armlastige vrouw

Een armlastige vrouw uit Tilburg heeft in korte tijd duizenden euro's opgemaakt, die ze onlangs per ongeluk ontving op haar bankrekening. Het bedrag was een onbedoeld cadeautje van Tineke Admiraal uit het dorpje Nijenga (Friesland).

Door een slordigheidsfoutje stortte Admiraal 15.000 euro op de rekening van de Tilburgse. De vrouw, die in de schuldsanering zit, spendeerde in rap tempo 12.000 euro. De overige 3.000 euro stortte ze terug op de rekening van Admiraal.

Woedend

De Friese is woedend. Niet zozeer op de Tilburgse, maar voornamelijk op de ING Bank. ,,Natuurlijk vind ik het fout wat deze vrouw heeft gedaan, maar  ik vind vooral de ING nalatig", klaagt Admiraal in de Leeuwarder Courant. ,,De ING heeft niet gecontroleerd of het rekeningnummer wel hoort bij de naam van de rekeninghouder. Eigenlijk had de bank de verantwoordelijkheid om die vrouw tegen zichzelf te beschermen."

Admiraal vulde per abuis haar negencijferige klantnummer in, waar ze het rekeningnummer in had moeten vullen. Ze onderneemt geen rechterlijke stappen tegen de Tilburgse. ,,De gang naar de rechtbank is ontzettend duur en de uitkomst onzeker. Ik zal moeten leren leven met het idee dat de aflossing van het krediet voor de verbouwing van ons huis langer duurt."