Nieuws/Buitenland
1044392
Buitenland

Weduwe moet Sudoku van grafsteen verwijderen

Angela Robinson, een rouwende weduwe uit de Britse plaats Farndon, heeft op de grafsteen van haar Sudoku-liefhebbende echtgenoot een afbeelding van het Japanse puzzeltje laten plaatsen. De gemeente heeft de vrouw middels een dwingende brief verplicht deze te laten verwijderen.

Haar geliefde Allan, die in 2012 op 66-jarige leeftijd overleed, was voor zijn dood wiskundige en gek op getallen en Sudoku's. Om zijn laatste rustplaats wat persoonlijker te maken besloten zijn vrouw en zoon om Allan's gedenkteken van de puzzel en een wiskundige formule te voorzien.

De autoriteiten vinden dat de grafsteen niet bij de rest van de begraafplaats past en hebben de bejaarde weduwe een brief gestuurd. Robinson moet de afbeeldingen verwijderen zodat de 'hoge normen van de begraafplaats voor iedereen gewaarborgd blijven'. "Het is zo onnodig", reageert ze teleurgesteld tegenover de website Chester Chronicle. "Die Sudoku is ongeveer vijf centimeter groot en de wiskundige formule is slechts een regeltje. Hoe kan dat nou afbreuk doen aan de begraafplaats?"

Klik hier om de grafsteen te bekijken en zelf een oordeel te vellen over het gedenkteken.