Nieuws
1044433
Nieuws

Interesse telecombedrijven in streamingmuziekdiensten

Het Duitse telefonieconcern Deutsche Telecom overweegt een belang te nemen in muziekstreamingdienst Spotify. Gisteren werd al bekend dat zijn Spaanse branchegenoot Telefonica een minderheidsbelang heeft genomen in rivaal Napster.

Deutsche Telecom wil zelf niet reageren op de mogelijke interesse in Spotify. De bedrijven zouden echter al geruime tijd gesprekken voeren. Het Duitse weekblad Manager Magazine schrijft dat de CEO van het moederbedrijf van T-Mobile, René Obermann, hierover vorig jaar al contact zou hebben gezocht.

Spotify oprichters Daniel Ek en Martin Lorentzon zijn op zoek naar investeerders om de internationale groei van de dienst te kunnen versnellen. Het is niet bekend hoe groot het aandeel van de Duitse telecomgigant in de muziekdienst wordt. De komende weken wordt een besluit verwacht.

Deutsche Telecom werkt in Duitsland al samen met Spotify. Klanten van het bedrijf krijgen bij bepaalde pakketten een gratis Spotify Premium abonnement. In Nederland heeft KPN een soortgelijke deal met de streamingmuziekdienst.

Door het akkoord tussen Telefonica en Napster krijgen klanten van de Spaanse telecomgigant toegang tot de muziekcatalogus van Napster. De telecomaanbieder gaat de Napsterapplicatie standaard aanbieden op haar Firefox-toestellen die het levert in Latijns-Amerika en Europa.