Nieuws
1044434
Nieuws

Samsung belooft zich koest te houden

Samsung belooft in Europa vijf jaar geen aanklachten tegen concurrenten te zullen indienen omtrent het ongelicenseerde gebruik van zogeheten standaardpatenten door concurrenten. Die belofte is onderdeel van een overeenkomst tussen het bedrijf en de Europese Commissie, die vond dat het Zuid-Koreaanse bedrijf zijn patentenportfolio misbruikt had.

Standaardpatenten draaien om techniekn die cruciaal zijn bij het maken van een product. In het geval van Samsung gaat het om octrooien omtrent 3G- en 4G-datanetwerken. Om een smartphone te maken is het gebruik van deze technieken niet te vermijden en dus moeten licentiekosten aan Samsung betaald worden. Het bedrijf moet op zijn beurt echter deze licenties voor een redelijke prijs aanbieden.

Het Koreaanse bedrijf zou deze macht echter hebben misbruikt om concurrent Apple voor de rechter te bevechten. Om een miljardenboete te vermijden heeft het bedrijf nu laten weten vijf jaar lang geen rechtszaken aan te spannen omtrent deze standaardpatenten.

Het gaat echter nog om een voorstel en het is gezegd dat de Commissie hiermee zal instemmen. Momenteel kan iedereen feedback geven over het voorstel.