Nieuws/Buitenland
1044484
Buitenland

Leerlingen willen Playboy-juf terug

De Amerikaanse docente  Cristy Nicole Deweese (21), die vorige week in opspraak kwam omdat ze in het verleden voor Playboy geposeerd heeft, is ontslagen. Woedende leerlingen zijn een actie begonnen om hun sexy docente Spaans weer terug te krijgen.

Vorige week ontdekten leerlingen de pikante kiekjes van hun destijds 18-jarige docente op internet. Boze ouders klaagden bij de middelbare school over haar verleden met het gevolg dat de brunette op non actief gezet werd. Inmiddels is Cristy ontslagen.

Leerlingen hebben sindsdien twee verschillende invallers voor de klas gehad, maar de meerderheid leert liever Spaanse woordjes van modeljuf Christy. Op twitter is een actie gestart om de lerares haar baan terug te geven. Actievoerders stellen dat het modellenwerk dat ze drie jaar geleden heeft gedaan geen invloed heeft op haar fuctioneren als lerares.

Bezorgde ouders vragen zich af of de kinderen nog naar hun docente kunnen kijken zonder haar naakt voor zich te zien en of ze haar nog zullen respecteren. "Kunnen de 16- en 17-jarige jongens in haar klas nog naar haar kijken zonder haar naakt te zien?", vraagt één van hen zich af in de Dallas Morning News.