Nieuws
1044496
Nieuws

Nutreco verlaagt winstverwachting

Diervoederbedrijf Nutreco denkt over heel 2013 een lagere operationele winst te behalen dan vorig jaar. Dat maakte het concern donderdag bekend bij de presentatie van een aantal cijfers over het derde kwartaal. Het bedrijf meldde over de afgelopen drie maanden een licht hogere omzet te hebben behaald.

Nutreco denkt dat de operationele winst (ebita) voor heel 2013 uitkomt op circa 255 miljoen euro. Eerder zei de onderneming nog een bedrijfsresultaat te verwachten dat in lijn zou liggen met vorig jaar. Toen bedroeg de ebita 262,1 miljoen euro. Voor de tak Visvoer denkt Nutreco aan een ebita die „duidelijk lager ligt” dan vorig jaar. In de divisie Diervoeding zou de operationele winst in lijn moeten liggen met 2012.

Over de omzet voor heel 2013 sprak Nutreco geen prognose uit. Over het derde kwartaal kwam de omzet voor het concern uit op 1,49 miljard euro, een stijging van 0,7 procent ten opzichte van 2012. Bij Visvoer was er sprake van een flinke verbetering met een omzetstijging van 11,4 procent, terwijl in de Diervoeding de omzet juist daalde met ruim 7 procent. Nutreco maakte donderdag geen concreet winstcijfer bekend over het derde kwartaal.

Topman Knut Nesse liet weten dat de resultaten in het derde kwartaal lager zijn dan vorig jaar. Dat is voornamelijk het gevolg van lagere resultaten bij Visvoer, dat te maken heeft met sterke concurrentie op de Noorse markt, lagere resultaten in China en ongunstige wisselkoerseffecten. De resultaten van de tak Diervoeding waren in lijn met vorig jaar, aldus Nesse.