Nieuws/Binnenland
1044501
Binnenland

Zedenverdachte Cuijk 15 november voor rechter

De 48-jarige zedenverdachte Frank R. uit Cuijk moet op 15 november voor de rechtbank in Assen verschijnen. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. Het gaat om een tweede pro-formazitting, zo meldde de rechtbank Noord-Nederland donderdag.

R. wordt ervan verdacht dat hij zo'n 300 meisjes tussen 10 en 17 jaar uit Nederland en België op internet heeft aangezet tot het verrichten van seksuele handelingen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zouden elf meisjes tijdens een ontmoeting met R. ook fysiek zijn misbruikt.

Op de computer in de woning van R. trof de politie meer dan 26.000 filmpjes en 144.000 afbeeldingen aan. Ook werd er een grote hoeveelheid chatgesprekken gevonden. Het rechercheteam heeft inmiddels 65 meisjes op beeldmateriaal van R. geïdentificeerd. Drie hebben aangifte gedaan. Het OM wilde donderdag niet vertellen of er nu meer namen bekend zijn of dat er meer aangiftes zijn binnengekomen. „We geven tot de zitting geen tussenstanden”, zei een woordvoerster van het OM.

R. was al drie keer eerder in beeld bij de politie. De laatste keer was eind 2012, toen de ouders van een 16-jarige meisje uit het Drentse Roden naar de politie stapten omdat hun dochter een relatie zou hebben met de verdachte. De ouders en het meisje besloten uiteindelijk geen aangifte tegen R. te doen.