Nieuws/Buitenland
1044506
Buitenland

Ex-keeper België redt bejaarde

Gilbert Bodart, voetbaltrainer en oud-international van het Belgische nationale elftal, heeft een 85-jarige vrouw gered van een gewelddadige aanvaller. "Ik dacht echt dat hij haar ging doden."

De oud-topkeeper was bij een vriendin in het Belgische Ans op bezoek toen hij geschreeuw hoorde op straat. "Ik keek door het raam en zag de aanval gebeuren. Een jongeman greep een bejaarde dame vast en gooide haar als een vod door de lucht", vertelt hij in Belgische media. "Ze kwam hard ten val. Ik bedacht dat het mijn moeder kon zijn en rende direct naar beneden om haar te helpen."

Bodart overmeesterde de gewelddadige aanvaller en redde de bejaarde vrouw daarmee. Zelf kwam de oud-keeper er niet zonder kleerscheuren vanaf. "Toen ik hem overmeesterde, bleef hij maar vechten. Hij sloeg me, krabde me en gaf me zelfs een trap op het hoofd. Terwijl ik hem vastgreep met één arm, belde ik met mijn vrije hand de politie", vervolgt Bodart op Sudinfo.be over zijn heldendaad. "Hij was helemaal dolgedraaid en in staat iemand te doden."

Bodart raakte na zijn actieve voetbalcarrière, waarin hij onder andere bij Standaard Luik jarenlang het doel verdedigde, aan lager wal. Hij was betrokken bij een gokschandaal en een overval. In 2012 werd hij veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 42 maanden.