Nieuws/Binnenland
1044522
Binnenland

Android-console Mad Catz uit in december

Mad Catz heeft aangekondigd dat de M.O.J.O. in gelimiteerde hoeveelheden op 10 december zal worden gelanceerd. De nieuwe Android-spelcomputer heeft een adviesprijs van €249,99 en kan alvast worden gereserveerd. Naast gamen kun je ook films en series kijken op de M.O.J.O.

“We willen ervoor zorgen dat de M.O.J.O. een open platform is. Mensen kopen games van Google Play, Amazon, Tegrazone of een andere retailer naar keuze. Ze spelen die games al op hun telefoons en tablets en met behulp van M.O.J.O. kunnen ze die games ook in hun huiskamer spelen zonder bij te hoeven betalen. Hetzelfde geldt voor films, muziek en andere digitale media. Onze focus ligt op het voorzien in de beste hardware met zo hoog mogelijke prestaties, niet op het dwingen dat mensen meer content bij ons moeten afnemen,” aldus Mad Catz-topman Darren Richardson.

De M.O.J.O heeft ongeveer het formaat van je hand, aan de achterkant zit een HDMI-aansluiting waarddor je in 1080p kunt gamen en een toegang voor een SD-kaart, waarmee je het geheugen van 16 GB kan uitbreiden. Bij de console wordt een volwaardige gamecontroller geleverd.

Eerder maakten Google en Amazon al bekend te werken aan een Android-console.