Nieuws/Binnenland
1044532
Binnenland

Chipshol naar rechter om 'macht' Schiphol

Gebiedsontwikkelaar Chipshol stapt naar de rechter omdat het bedrijf vindt dat de luchthaven Schiphol misbruik heeft gemaakt van haar machtspositie. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) concludeerde in augustus 2012 geen aanwijzingen voor het misbruik te hebben gevonden. Chipshol zet vraagtekens bij dat onderzoek naar de klacht en wil de afwijzing daarvan van tafel hebben. De zaak dient vrijdag bij de rechtbank in Rotterdam, liet advocaat Harrie van Schie van de gebiedsontwikkelaar weten.

De ACM schreef dat Schiphol inderdaad actie heeft ondernomen om te voorkomen dat Chipshol het Groenenbergterrein zou bebouwen, maar stelde dat het geen aanwijzingen heeft dat die acties „slechts bedoeld waren om Chipshol als concurrent op de luchthavengebonden vastgoedmarkt dwars te zitten”.

Schiphol vindt dat het terrein niet kon worden bebouwd omdat daarmee het vliegverkeer in gevaar zou komen. Ook zou het niet kunnen worden ontwikkeld met het oog op een eventuele uitbreiding van de luchthaven met een extra start- en landingsbaan.