Nieuws/Binnenland
1044544
Binnenland

Snel besluit over rommelhypotheken ING

Voor eind oktober wordt er een knoop doorgehakt over de mogelijk verkoop van het pakket Amerikaanse rommelhypotheken van ING. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei donderdag tijdens de algemene financiële beschouwingen dat hij graag van de zogeheten Alt-A portefeuille af wil, maar wel „onder goede afspraken en voorwaarden”.

„Ik ben nog volop in gesprek met ING over de afhandeling van de portefeuille. Ik zit er niet op te wachten, ik wil er graag vanaf, maar wel onder de goede afspraken en voorwaarden. Ik zal u eind oktober informeren”, zei Dijsselbloem tegen de Kamer.

Hij is al enige maanden volop in gesprek met ING over de afhandeling van de portefeuille. Het kabinet nam in januari 2009 80 procent van de risico's op de slechte hypotheken over van ING. De hypotheken zouden inmiddels weer met winst verkocht kunnen worden en VVD en D66 in de Tweede Kamer dringen er op aan om dat nu snel te doen.

ING wilde niet op de uitspraken van Dijsselbloem ingaan. „Het is aan de overheid om de portefeuille al dan niet te verkopen. Over de inhoud van de gesprekken met de overheid kunnen we niets zeggen”, aldus een woordvoerder.