Nieuws
1044572
Nieuws

Top 6

Bizarre waterpret

Van de glijbaan zoeven, krokodillen voeren of wandelen door suptropische dorpen. Het kan allemaal in deze bizarre waterpretparken.

Seagaia Ocean Dome - Japan

Dit Japanse waterpretpark is ruim 300 meter lang en 100 meter breed en staat daarmee genoteerd in het Guinness Book of World Records als grootste overdekte waterpretpark ter wereld. Het waterparadijs bezit een imitatievulkaan, glijbanen en een uitschuifbaar dak. Daarnaast is het binnenzwembad in staat om golven van zes meter na te bootsen, waardoor ook surfers graag vertoeven in dit Japanse zwempretpark. Strandliefhebbers kunnen hier tevens hun hart ophalen aan het imitatiestrand. Wat best vreemd is als je weet dat driehonderd meter verderop een echt strand ligt.

 

Happy Magic Water Cube - China

De beste zwemmers ter wereld streden tijdens de Olympische Spelen in 2008 in de Water Cube in Peking om de gouden medaille. Inmiddels is deze cube omgetoverd tot de Happy Magic Water Cube. Dit waterpark heeft tientallen waterattracties waaronder: glijbanen, wildwaterbanen, een golfslagbad en drijvende kwallen. Naast de attracties, maakt alleen de vormgeving het zwembad al een bezoekje waard.

 

Tropical Islands Resort - Duitsland

Wie meer wil dan alleen baantjes trekken, is aan het juiste adres bij Tropical Island Resort. Dit tropische badparadijs ligt op 60 kilometer ten zuiden van Berlijn. Dagjestoeristen kunnen hier genieten van een regenwoud, exotische plantsoenen, subtropische dorpen, een sauna en een groot wellness centrum. Daarnaast is er naast het waterplezier ook nog genoeg te beleven uiteenlopend van live muziek tot aan Braziliaanse dansers.

 

Suoi Tien Park - Vietnam

Dit Zuidoost-Aziatische zwemparadijs is geïnspireerd op het boeddhisme. Bezoekers kunnen vertoeven in het water, een boottocht maken rond het eiland, maar het beest bizarre aan dit waterpark zijn de ruim 1500 levende krokodillen in een vijver. Bezoekers mogen deze hongerige beesten eigenhandig voeden met rauw vlees. Uiteraard wel met een hengel.

 

Beach Park - Brazilië

Beach Park is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Brazilië. Naast de vele glijbanen is dit waterpark in het bezit van de langste glijbaan ter wereld. Met een hoogte van 41 meter is deze waterglijbaan opgenomen in het Guinness Book of World Records. Waaghalzen zoeven met een snelheid van 105 kilometer per uur naar beneden van deze spectaculaire glijbaan.

 

Summerland -  Japan

Summerland is een zwemparadijs in de Japanse hoofdstad. Het is voorzien van een groot golfslagbad, tientallen waterglijbanen en diverse mogelijkheden om te ontspannen. Rustig poedelen kun je op feestdagen of in het weekend echter op je buik schrijven. Dan loopt Tokio leeg en verandert dit zwembad in een mierenhoop. Zeg maar dag tegen je baantjes.