Nieuws/Binnenland
1044574
Binnenland

Tips wat te doen in Engeland

Rode dubbeldekker bussen, de koninklijke familie, voetbal, non stop regen, bobbies, thee en de underground (metro): dit is waar je vrijwel meteen aan denkt bij Engeland. Toch heeft het land van eeuwenoude tradities, bezoekers veel meer te bieden. Wij zetten een aantal must do’s in Engeland voor je op een rij.

 

Surfen in Cornwall

Gelegen in het zuidwesten van Engeland ligt Cornwall, een paradijs voor watersporters, wandelaars en voor liefhebbers van legendes, geschiedenis en bijzondere landschappen.

Fistral Beach in Newquay is de ultieme surfspot en de thuishaven van Europa’s grootste surf-, skate-en muziekfestival, Boardmasters. Ook Constantine Bay is voor de doorgewinterde surfer een absolute must.

Ben je meer een duiker? Maak dan een scubaduik in Falmouth. Het eiland St. Michael’s Mount is echt een aanrader als je van legendes, mythes en mooie plaatjes houdt. En wil je gewoon lekker wandelen of fietsen? Dan is er bijna geen betere en mooiere plek op aarde dan het bijna tropische Cornwall.

 

Fish & chips eten

Terwijl wij in Nederland de verleiding van een patatje mayo of oorlog amper kunnen weerstaan, zweren ze in Engeland bij een meeneemschotel fish and chips. Deze typisch Britse afhaalmaaltijd bestaat uit gefrituurde vis (meestal kabeljauw of schelvis) met daarbij gefrituurde aardappelsliertjes.

Let wel op want mayonaise is ‘not done’ bij dit maaltje. In plaats daarvan strooi je er zout of azijn overheen. Voor Engelands beste fish ‘n’ chips ga je naar The Bay in Aberdeenshire, Wigmore Fish restaurant in Bedfordshire of Burton Road Chippy in Lincoln. De ultieme fish and chips ervaring is toch wel het eten van deze vette hap op een van Engelands stranden. 

 

Bezoek Bath

Als Wereld Erfgoed stad van UNESCO is Bath de ultieme bestemming voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis. Het is niet zonder reden dat de beroemde schrijfster Jane Austen deze, van oorsprong Romeinse, stad tot haar woonplaats verkoos. Alleen de Royal Crescent al is de moeite waard.

Deze straat bestaat uit een halvemaan en is een perfect voorbeeld van de Georgiaanse architectuur. In het Theatre Royal van Bath bezoek je shows van wereldklasse en ben je op zoek naar ontspanning dan zijn de enige warmwaterbronnen van Engeland, The Roman Baths de place-to-bath!

 

Tuinroutes Engeland

De Engelsen zijn in veel dingen goed maar waar ze echt in uitblinken is zonder twijfel tuinieren. Fantastische imposante tuinen in verschillende stijlen zijn het resultaat van de Engelsen hun groene vingers. Een tuin die je absoluut niet mag missen is natuurlijk die van Buckingham Palace.

Gedurende de zomermaanden zet het paleis haar deuren naar de koninklijke tuinen open voor het publiek om kennis te maken met het enorm sierlijke landgoed. Savill Garden in Windsor Great Park is Engelands beroemdste siertuin en wordt gekenmerkt door exotische plantensoorten vanuit de hele wereld. Ook de tuinen van The Garden House, Sissinghurst Castle en Burton Agnes Hall zijn echt een cadeautje voor tuinliefhebbers.

 

Griezelen in York en Chester

De meningen over welke stad nou het griezeligst is zijn verdeeld maar een feit is dat zowel Chester als York bekend staan om hun spookachtige taferelen. Zo op het eerste gezicht zien beide steden er eerder gemoedelijk en lieflijk uit dan angstaanjagend, maar niets is minder waar. York is de stad waar de meeste geestverschijningen zijn gemeld en dit verklaard ook meteen de populariteit van de ‘Ghost tours’ die dagelijks gegeven worden.

Of je nou in geesten gelooft of niet, de gotische kathedraal York Minster en de historische straat The Shambles zouden in ieder geval met gemak door kunnen gaan als set van een horror film. Ben je in Chester en in voor een avond vol adrenaline? Elke vrijdag start vanaf de Town Hall om 19:30 uur een spookwandeling door de stad! Voor de echte thrillseekers onder ons zijn er diverse spookkastelen waar je kunt overnachten.

Meer informatie bij het Verkeersbureau van Engeland of Visitengland.nl