Nieuws/Binnenland
1044658
Binnenland

'Castaignos gaat zaterdag niet scoren'

Denswil blaakt van zelfvertrouwen

Er ligt zaterdag een belangrijke taak voor verdediger Stefano Denswil van Ajax als zijn club het opneemt tegen koploper FC Twente. De 20-jarige centrumverdediger moet generatiegenoot Luc Castaignos bedwingen. „En dat gaat ook gebeuren, Luc gaat niet scoren”, belooft Denswil voorafgaand aan de kraker in de eredivisie.

„Het wordt een mooie wedstrijd, een echte topper”, blikt de centrale verdediger vooruit. Denswil is pas basisspeler bij Ajax sinds Toby Alderweireld deze zomer vertrok naar Atlético Madrid. Toch ontpopte zich de voorbije weken als een belangrijke schakel in de defensie van de landskampioen. „Maar het kan altijd beter”, stelt hij nuchter. „Het is nog lang niet top.”

„Ik ken Luc al lang en het wordt zaterdag weer mooi om tegen hem te spelen”, aldus Denswil, die de spits waarschijnlijk vaak tegen zal komen in het veld. „Hij is vooral erg sterk en snel. Het is gewoon een goede spits.” Toch is de Ajacied niet bang voor de geboren Schiedammer, die vooral de laatste paar weken op stoom begint te komen.