Nieuws/Binnenland
1045094
Binnenland

Man na jaar opgepakt voor poging doodslag

Ruim 1 jaar na dato heeft de politie een Amsterdammer aangehouden voor een flinke mishandeling in Hilversum-Noord. Op die avond, in september vorig jaar, werd de 18-jarige broer van PvdA-raadslid Saami Akrouh zwaar mishandeld met een ploertendoder.

Vorige week was er nog felle kritiek op de politie omdat er lang niets met de zaak was gedaan. Een woordvoerder liet weten dat andere zaken voorrang kregen omdat het geweld niet levensbedreigend was. De schokkende mishandeling belandde daarom letterlijk onder op de stapel.

Rechercheonderzoek leidde dinsdag tot de aanhouding van de 18-jarige Amsterdammer. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en diefstal met geweld. De man was direct na de mishandeling al aangehouden, maar wegens gebrek aan bewijs mocht hij weer naar huis. Na onderzoek vond de politie echter nieuw bewijs waarop hij opnieuw is opgepakt.

De jongen werd op 21 september 2012 door het viertal aangevallen. ,,Ze hadden het uitsluitend op zijn hoofd voorzien", zo vertelde zijn broer kort na de mishandeling al in de Gooi en Eemlander. ,,Hij heeft wonden tot op zijn schedel, zó hard hebben ze geslagen. In het ziekenhuis kregen we als familie te horen dat we met het ergste rekening moesten houden. De daders hebben ook geroepen 'steek hem neer, maak het af'. Dit was pure agressie, compleet uit het niets.''

De politie sluit niet uit dat er meer arrestaties volgen.