Nieuws/Binnenland
1045127
Binnenland

Nooddamwand tegen ingezakte kade Utrecht

De gemeente Utrecht laat dinsdag nog een nooddamwand plaatsen tegen de kademuur van de Bemuurde Weerd Oostzijde. Een deel van de kademuur in het historische centrum van de stad stortte dinsdagmiddag in, mogelijk doordat een grote boom op de straat omviel en daarbij een stuk wegdek en een gedeelte van de kademuur meesleurde.

De boom is mogelijk in beweging gekomen door de overvloedige regenval van de afgelopen dagen, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Twee bomen die vlak naast het ingezakte gedeelte van de muur stonden, zijn voor de zekerheid omgezaagd. De omgevallen boom moet dinsdagavond uit de gracht gehaald worden. Een auto die op de rand van het ingestorte gedeelte wankelde, is met een takelwagen weggehaald.

Een eerste inspectie van kelders van huizen aan de Bemuurde Weerd heeft geen scheuren aan het licht gebracht, zei de woordvoerder dinsdag. Utrecht laat de huizen in de omgeving de komende dagen nader inspecteren, net als alle kademuren in de omgeving. Burgemeester Aleid Wolfsen en wethouder Mirjam de Rijk zijn bij de ingestorte kademuur gaan kijken. Zij noemden het incident „heel onverwacht” en „vrij heftig.”