Nieuws
1045134
Nieuws

Opvolger Google Glass al in de maak

De eerste versie is nog niet eens voor iedereen beschikbaar, maar bij internetreus Google zijn ze al bezig met een opvolger van de futuristische Glass-bril. Dat heeft topvrouw Mary Lou Jepsen laten weten tijdens een technologieconferentie bij de Amerikaanse universiteit MIT.

Jepsen is hoofd van de beeldschermdivisie binnen het bedrijf. Tijdens een presentatie gaf ze aan nog maar drie uur per nacht te slapen omdat ze zo druk is met het ontwerp van de nieuwe Glass-bril. Hoewel ze geen concrete details over het apparaat gaf, hoeven we niet te verwachten dat het design iets minder radicaal zal zijn. Ze noemde het ontwerp van de huidige versie namelijk 'cool', iets waar de meningen nogal over verdeeld zijn.

De huidige versie van Glass, die inmiddels in de Verenigde Staten beschikbaar is voor een zeer gelimiteerd aantal testers, moet in 2014 voor het grote publiek beschikbaar zijn. Het is nog niet bekend of er grote verschillen zullen zijn tussen de productieversie en de huidige testversie, maar vermoedelijk zal de batterij wel iets langer meegaan. Dat blijkt namelijk in de testversie het grootste pijnpunt te zijn: een hele dag de bril gebruiken zit er nog niet in, althans niet zonder oplaadpauze.

Met Glass is het mogelijk om informatie op te vragen zonder dat de mobiele telefoon uit de zak gehaald hoeft te worden. Zo krijgen dragers berichten via het apparaat binnen en kunnen ze routebeschrijvingen opvragen. Ook is het mogelijk om de bril een gesproken vraag te stellen, waarna deze via internet op zoek gaat naar het antwoord. Softwareontwikkelaars kunnen zelf ook apps maken voor de gadget.