Nieuws/Binnenland
1045162
Binnenland

Kabinet 'werkenderwijs' verder met oppositie

Het kabinet wil de samenwerking met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP volgend jaar „werkenderwijs” verder uitproberen, onder meer in aanloop naar de begroting voor 2015. Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) zei dat dinsdag bij RTLZ.

Hij gaf opnieuw aan dat het „het meest voor de hand ligt” om in eerste instantie te gaan praten met de drie partijen waar het kabinet vrijdag een begrotingsakkoord mee sloot en die door Dijsselbloem al zijn „meest geliefde oppositie” zijn gedoopt.

Overigens werken verschillende afspraken die vrijdag zijn gemaakt, ook door in de jaren na 2014, tot en met het eind van deze kabinetsperiode, mogelijk in 2017.

Dijsselbloem zei volgend jaar zeker in overleg te gaan met de drie. Als de economie aantrekt, kan het een kort overleg zijn, als nieuwe aanvullende bezuinigingen nodig zijn, zal het langer duren. Dijsselbloem sloot niet uit dat hij ook nog met andere oppositiepartijen zal spreken.

Dat overleg zal waarschijnlijk al in het voorjaar plaatsvinden omdat Dijsselbloem ook volgend jaar weer voor 1 mei zijn conceptbegroting voor het nieuwe jaar naar de Europese Commissie in Brussel moet sturen.