Nieuws
1045180
Nieuws

Zelf sms-app kiezen in Android 4.4

In de nieuwste versie van besturingssysteem Android kunnen gebruikers zelf een app aanwijzen waarmee ze standaard sms'jes kunnen versturen. Hierdoor zal het dus mogelijk zijn om bijvoorbeeld WhatsApp als standaard berichtenapp te gebruiken. Dat heeft Google bekendgemaakt.

Het is voor veel applicaties al enige tijd mogelijk om een eigen versie aan te wijzen, zoals welke browser standaard gebruikt moet worden. Nu is dan ook de standaard sms-app niet meer heilig.

Hoewel dit een mooi gebaar van ontwikkelaar Google lijkt, is zelfbelang waarschijnlijk ook een motivatie. De kans is aanzienlijk dat Google dankzij deze zet zijn sms-applicatie apart kan aanbieden via de Google Play-winkel. Hierdoor kunnen ook mensen die een Android-telefoon met een speciale softwarelaag hebben, de standaard Android-ervaring krijgen.

Dat lijkt überhaupt de strategie van het bedrijf te worden. Eerder gokte Android-fansite AndroidPolice.com op basis van een naamsverandering van een bestand dat Google ook het standaard Android-startscherm als aparte app gaat aanbieden. Het idee is wederom om ook eigenaars van een toestel met eigen softwarelaag van de producent de mogelijkheid te geven om de 'kale' Android te kunnen installeren.