Nieuws
1045182
Nieuws

Fotograferen in 3D met iPhone app

Met de gratis iPhone app Seene is het mogelijk objecten driedimensionaal te fotograferen. Hoewel niet alle objecten even goed in 3D vast te leggen zijn, is het resultaat indrukwekkend.

Het fotograferen van een object met Seene is vrij eenvoudig. Je gaat voor het te fotograferen object staan en als er genoeg groene punten in beeld zijn, druk je op de opnameknop. Er verschijnt een symbool met vier vlakken in beeld. Vervolgens is het de bedoeling dat je alle kanten van het object langsgaat tot alle vier de vlakken groen gekleurd zijn. Het is daarbij vooral belangrijk dat het toestel stabiel wordt gehouden.  

Om een 3D foto te maken moet de ruimte goed verlicht zijn. Verder is het belangrijk dat het object over genoeg details beschikt. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk een witte koffiemok in 3D vast te leggen.

Als de foto is gelukt wordt deze opgeslagen op Seene. Via Twitter is het mogelijk vrienden en bekenden er op te wijzen. De mogelijkheid om het plaatje te delen via Facebook werkt nog niet.