Nieuws/Binnenland
1045187
Binnenland

Labjas aan en gaan

Tijdens de herfstvakantie in NEMO kunnen kinderen verschillende codes van het lichaam ontdekken, de geheimtaal van Romeinen ontcijferen en kaarten met een onzichtbare boodschap versturen. Ook kan de labjas weer aan, want tijdens de vakantie zijn er spannende proefjes te doen in het vernieuwde Laboratorium.  

Na een flinke verbouwing heeft NEMO een nieuw Laboratorium. Vanaf deze week kunnen bezoekers weer volop proefjes doen. Ze ontdekken hier onder andere welke kleuren er in groene en bruine inkt zitten en wat er gebeurt als een vloeistof kookt. 

Ook wordt er met echte instrumenten gewerkt, zoals erlenmeyers, reageerbuisjes en een labjas en veiligheidsbril zijn verplicht. En er is, naast een bijzondere microscopencollectie van Museum Boerhaave, een fotoserie te zien van een elektronenmicroscoop die tussen 10.000x en 10.000.000x zijn vergroot.

Naast codes kraken en proefjes doen zijn er science demonstraties en van de spectaculaire voorstellingen Ruimteschip aarde en Vuur. Iedereen die zelf aan de slag wil gaan, kan deelnemen aan een van de vele workshops en ontdekken hoe de hersenen werken of hoe een zelfgemaakte zeilboot het snelst over het water scheert.

NEMO langer open

Tijdens de herfstvakantie (van 12 tot en met 27 oktober) is NEMO dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur.

www.e-nemo.nl