Nieuws/Binnenland
1045218
Binnenland

Nog veel vragen over liquidatie Amsterdam

De liquidatie van een 45-jarige Colombiaan in de Jan van Galenstraat in Amsterdam afgelopen zomer roept bij de politie nog altijd veel vragen op. De recherche is daarom opnieuw dringend op zoek naar getuigen van de gewelddadige schietpartij op 28 juni, liet het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam dinsdag weten.

Het team van tien rechercheurs wil vooral meer informatie over vermoedelijk twee negroïde mannen die na de schietpartij in de richting van de Kentucky Fried Chicken bij het Mercatorplaza zijn gevlucht. Een van de mannen zou een fors postuur hebben. De ander was kleiner en dunner. Het onderzoeksteam is vooral naar deze laatste persoon op zoek. Verder wil de politie een man spreken die kort na de schietpartij uit een pand in de Jan van Galenstraat kwam en in een personenauto stapte die kwam aanrijden.

De politie heeft in juli al twee andere mannen van 32 en 38 jaar aangehouden. Beiden zitten nog vast.

De Colombiaan werd neergeschoten in een portiek en stierf enkele dagen later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Vermoedelijk had de afrekening te maken met handel in verdovende middelen.