Nieuws
1045236
Nieuws

Gamen met hologrammen

Voormalig werknemers van gamesontwikkelaar Valve hebben een opvallend nieuw product ontworpen, de CastAR. Het gaat om een bril die hologrammen projecteert die door de drager gemanipuleerd kunnen worden.

De bril is een soort van aangepast 3D-bril met ingebouwde projectoren en bewegingssensoren. Door al deze snufjes is het mogelijk om emt de bril op een hologram op een speciaal oppervlak te projecteren. Dankzij de ingebouwde sensoren is het mogelijk om de projectie van alle kanten te bekijken. Zo is het mogelijk om eromheen te lopen. De makers stellen dat hiermee allerlei digitale bordspellen gespeeld kunnen worden, maar ook zou het voor educatieve doeleindes gebruikt kunnen worden.

De hologrammen zijn te manipuleren met een speciale 'toverstaf'. Deze bevat eveneens allerhande sensoren, maar ook knoppen om spellen mee te spelen.

De makers zijn nog geld aan het inzamelen via financieringssite Kickstarter. Zij hebben $400.000 als doel gesteld en dat lijkt wel te gaan lukken. Op moment van schrijven staat de teller al boven de $250.000 en er zijn nog 30 dagen te gaan. Geïnteresseerden moeten wel diep in de buidel tasten: een startpakket met één bril kost $189 (€140), terwijl een pakket met twee brillen en twee 'magic wands' $395 (€290) kost. Daarbij moet ook nog eens $80 (€60) worden geteld voor verscheping buiten de Verenigde Staten.