Nieuws/Buitenland
1045259
Buitenland

Krachtige tyfoon raast op Japan af

Een tyfoon met windsnelheden tot 216 kilometer per uur raast af op Japan en bereikt woensdag de oostkust van het land. Het meteorologisch instituut in het land heeft gewaarschuwd voor harde wind, hoge golven en overvloedige regenval in het westen en noorden van Japan, meldt The Japan Times dinsdag.

Wipha is de 26e tyfoon in het gebied en komt woensdagochtend aan land. Volgens een woordvoerder van het meteorologische instituut komt het eens in de 10 jaar voor dat een storm met deze kracht over Tokio trekt. De Japanse hoofdstad telt 30 miljoen mensen.

Steden als Tokio en Osaka krijgen door de storm meer regenval te verduren dan normaal gesproken in een hele maand. Inwoners moeten zich voorbereiden om hun woningen snel te kunnen verlaten, aldus het instituut.

Japan Airlines heeft een belangrijk deel van de binnenlandse vluchten en een paar intercontinentale vluchten van dinsdag en woensdag gecanceld. Ook de ultrasnelle treinen in het land rijden een paar dagen niet. Bedrijven hebben hun werknemers woensdagochtend vrijaf gegeven.