Nieuws/Binnenland
1045270
Binnenland

Raadslid internationaal gesignaleerd

Niet alleen in Nederland en Spanje, maar wereldwijd wordt gezocht naar Ramón Smits Alvarez, het PvdA-raadslid dat donderdag tien oktober van de aardbodem verdween. De politie heeft een internationaal signaleringsbericht uitgedaan. "Wereldwijd weten autoriteiten nu dat we naar hem op zoek zijn”, aldus de politie.

"Dat betekent dat overal ter wereld op alle luchthavens en dergelijke de foto en gegevens van Alvarez bekend zijn", meldt een woordvoerder van de politie aan De Telegraaf.

Nog altijd ontbreekt ieder spoor van de echtgenoot en vader van twee jonge kinderen uit Hoogland. Hij pinde op de dag van zijn vertrek twee keer een bedrag van de partijrekening en nam in totaal vierduizend euro op. Hoewel de mogelijkheid bestaat dat hij beroofd is en dat een ander er met het geld vandoor is gegaan, lijkt die kans uiterst summier, zo stelt de politie. "We hebben nog steeds geen aanwijzingen voor een misdrijf.” Wel kijkt de politie naar vijftien tips die binnenkwamen naar aanleiding van het opsporingsbericht.

Verzekeraar

Saillant is dat Smits Alvarez aan zijn omgeving liet weten werkzaam te zijn voor verzekeraar Agis terwijl dat niet zo is. De socialist werkte daar eind 2010 een paar maanden, maar moest vertrekken nadat zijn contract niet werd verlengd.

Over de mogelijke verblijfplaats van het raadslid kan de recherche slechts gissen. "Maar we houden rekening met zijn Spaanse achtergrond. Het zou goed kunnen dat hij daar verblijft.” Smits Alvarez komt uit de Spaanse regio Galicië.

Het raadslid is half Spaans en heeft een appartement in Vilar de Uz in Galicië. Zijn Spaanse familie is meteen gaan kijken of hij daar mogelijk was of is geweest, maar trof geen spoor van hem aan, meldden zij eerder. De familie heeft het raadslid eind augustus nog in Spanje gezien en toen leek er niets aan de hand te zijn. Via familie en vrienden zijn in Spanje overal oproepen verspreid om Smits Alvarez op te sporen.

Verkiezing

Smits Alvarez deed in Amersfoort een gooi naar het lijsttrekkerschap voor de lokale PvdA-fractie. De winnaar van de verkiezing zou morgen bekend worden gemaakt, maar dat werd uitgesteld.

Weet u meer over deze geruchtmakende vermissing, de reden ervan of de verblijfplaats van het raadslid? Mail De Telegraaf