Nieuws/Binnenland
1045276
Binnenland

Zedenschandaal op basisschool

Meisjes door klasgenootjes misbruikt

Een basisschool in Amsterdam Zuidoost is opgeschrikt door een ernstige zedenzaak. Vijf jongens uit groep 7 blijken gedurende langere tijd meisjes uit hun klas te hebben bedreigd, geïntimideerd en onzedelijk te hebben betast.

Dat blijkt uit een brief van de schoolleiding aan ouders, die in handen is van stadszender AT5. De zaak speelt zich af op basisschool De Knotwilg. Het misbruik vond plaats op het schoolplein en kwam aan het licht toen een juf de jongens buiten schooltijd op heterdaad betrapte.

In de brief schrijft het bestuur dat het gaat om ,,seksueel gedrag van een soort die wij en u niet wenselijk vinden." De jongens zouden ook onder bedreiging andere kinderen hebben aangezet om mee te doen aan het misbruik. ,,Sommige daders zijn daarom ook een soort slachtoffer en andersom', schrijft de schooldirecteur Henk Veerman.

De betrokken jongens zijn volgens een ouder niet geschorst. Wel mogen ze voorlopig niet mee op schooluitjes. Het is niet bekend of er aangifte is gedaan bij de politie.

De Knotwilg is een school voor bijzonder onderwijs. Er krijgen zo'n 350 leerlingen les.