Nieuws/Binnenland
1045279
Binnenland

Wethouder treedt af om 'verruwing zeden'

Wethouder Frans Cremer (VVD) van de gemeente IJsselstein is dinsdag met onmiddellijke ingang afgetreden, omdat hij niet meer tegen de „verruwing van de politieke zeden” kan. In de collegevergadering verklaarde Cremer dinsdagmorgen „dat er meer op de man dan op de bal wordt gespeeld.”

Cremer (68) was 7,5 jaar wethouder van IJsselstein. Hij maakt voor de resterende collegeperiode geen gebruik van de wachtgeldregeling.

B en W van IJsselstein betreuren zijn vertrek, want Cremer was „een bevlogen en betrokken bestuurder”, maakte de gemeente bekend. De VVD heeft begrip voor zijn besluit. De fractie zegt bezorgd te zijn over „het niveau van de IJsselsteinse politiek”.

Volgens VVD-fractievoorzitter Marcel Sijbrandij heeft de afgetreden wethouder „in zijn algemeenheid” genoeg van de omgangsvormen in de plaatselijke politiek, al waren de verhoudingen in het college prima. Onlangs verscheen een artikel over declaraties van het college en hoewel er niks aan de hand bleek te zijn, staken sommige raadsleden meteen een beschuldigende vinger uit naar het college.

„Men veroordeelt elkaar al voordat precies is uitgezocht hoe het zit. De manier waarop er nu weer met die kwestie is omgegaan, was voor de wethouder de druppel die de emmer heeft doen overlopen”, aldus Sijbrandij. VVD-wethouder Rob de Vries neemt de taken van zijn opgestapte collega over.